Skip to main content

Tipy na vianočné darčeky


Je 41 dní do Vianoc a to je čas, kedy by sme sa mali už vážne zamyslieť nad darčekmi pod stromček, aby sme nenakupovali na poslednú chvíľu. Pretože nákupy na poslednú chvíľu bývajú často hektické... a darčeky nemusia vypáliť dobre. Navyše si tým úplne zbytočne zvyšujeme mieru stresu, čo predvianočnej pohode a teda našej psychike, ani trocha neprospieva...

Je 41 dní do Vianoc a to znamená, že stíhate v pohode nakúpiť darčeky online... z obývačky, dovolenky, alebo aj zo záchoda :)... 

Je 41 dní do Vianoc... pohoda... upokojte sa. Máte čas aj na offline nákupy, ale... MÁTE ČAS NA OFFLINE NÁKUPY? Ja už nie. Nechcem už zažiť ten stres, čo minulý rok, nie nie... Už teraz sú obchody a nákupné centrá preplnené, parkovanie žalostné a nakoniec aj to, čo ste chceli, práve vypredali... Či už ste tím offline či online nakupovania vianočných darčekov, inšpirovať sa môžete tak či onak...

Ak si neviete rady s tým, aké darčeky nakúpiť pod stromček (alebo aj na narodeniny či meniny, len teraz je to také tematické), možno vám pomôžu moje tipy... čítajte ďalej

Darčeky pre deti, partnerov, rodičov, starých rodičov či priateľov,

ale aj pre vašich domácich miláčikov

Poukaz na masáž - samozrejme, ako masérka a  fyzioterapeutka odporúčam tento darček všetkým, koho bolieva chrbát, hlava, kĺby alebo má jednoducho rád masáže. Ale pozor, existuje aj skupina ľudí, ktorí síce majú bolesti chrbta, ale masáže a celkovo dotyky, im nie sú príjemné. Preto by ste mali obdarovať takýmto darčekom niekoho, kto naozaj poukaz využije a úprimne sa z neho poteší. Ak ste z Bratislavy, rozhodne odporúčam náš salón KEYSI LUXURY

NA TOMTO LINKU nájdete malú video motiváciu.

Pobytové poukazy do kúpeľov - veľmi podobný okruh - ľudia, ktorí milujú rozmaznávanie, ale nedovolia si takýto "luxus"... pri tomto darčeku by som zvážila vyťaženosť obdarovaného, pretože tieto poukazy často bývajú obmedzené časovo, alebo na vybrané dni v týždni. Preto, ak napríklad možný príjemca nemá možnosť odísť z práce v strede týždňa, alebo má práve hektické obdobie, dobre si rozmyslite, či je pre neho tento darček vhodný. Hoci pravdou je, že v takom prípade ho potrebuje ako soľ.

Krásne darčeky pre starých rodičov nájdete aj na stránkach BABIČKÁRSTVO, nájdete tu knižky, hry, retro doplnky, potraviny či kozmetiku a mnohé iné.

Darček pre domáceho miláčika? Nie je problém - DOBRÁ MISKA má riešenie aj pre vás. Nájdete tu nielen krmivo pre mačky, psov či rybičky, ale aj krásne hračky a doplnky, ktoré váš domáci miláčik určite potrebuje. Veď je to člen rodiny :).

Knihy - vo všeobecnosti jedna z najuniverzálnejších volieb, kde takmer nikdy nemôžete šliapnuť vedľa, ak človeka poznáte. A čím lepšie ho poznáte, tým lepšie vyberiete. Ak si však nie ste istí, je tu možnosť kupónov v rôznych cenových hladinách... Podľa môjho názoru, by mal každý dostať pod stromček aspoň jednu knihu. Čítanie je zdravé, zábavné, upokojujúce (ako meditácia), poučné a veľmi veľmi návykové. 

Také čítanie deťom má mnoho pozitívnych účinkov. Niektoré z týchto účinkov zahŕňajú rozvoj jemnej motoriky, podporu rozvoja slovnej zásoby a komunikačných schopností, posilňovanie vzťahu medzi dospelými a deťmi, a podporu emocionálneho a intelektuálneho rastu detí. Ďalším účinkom je podpora fantázie a kreativity detí, rozvíjanie úcty a empatie, a posilňovanie vzťahu medzi vizuálnym a hovoreným jazykom. Čítanie tiež pomáha deťom lepšie porozumieť rôznym situáciám a emóciám a posilňuje ich schopnosť riešiť problémy a logicky uvažovať. Tieto účinky čítania deťom sú dôležité pre ich celkový rozvoj a rast.

Na stránkach PANTA RHEI nájdete nie len knihy ale aj...

Spoločenské hry - na utužovanie vzťahov hra ČLOVEČINAMá rôzne kategórie a zahrať si ju môžete s deťmi, partnerom, ale aj so starými rodičmi či kamarátmi.

Skvelá hra pre deti a rodičov je tiež hra Headbands junior- kde jeden z hráčov má na hlave čelenku s pripnutou kartičkou a musí uhádnuť, čo je na obrázku. Hra sa môže hrať na rôzne spôsoby. Alebo sa hádajúci hráč pýta otázky (možná odpoveď Áno/Nie), alebo mu ostatní hráči predvádzajú pantomímu. Kopec zábavy, ale aj poučenia

Skvelý darček môže byť aj hra na cesty, napríklad autom alebo vlakom, keď idete na lyžovačku (alebo k moru). Zabaviť deti v aute už nikdy nebude problém... HRY NA CESTY NÁJDETE TU.

Ďalšie spoločenské hry nájdete tiež na ALBI a verte mi, sú to skvelé hry, ktoré zabavia deti aj rodičov... alebo apsoň rodičom uľahčia život v mnohých neľahkých životných situáciách. 

Audio knihy - aj počúvanie je čítanie. Naozaj. Najväčším benefitom audio kníh z môjho pohľadu je to, že môžete "čítať" aj na miestach, kde nemôžete čítať a v čase kedy nemôžete čítať. Napríklad pri šoférovaní, alebo ceste autom či MHD, ak vám býva pri čítaní v dopravných prostriedkoch nevoľno. Audio knihy sú dnes veľmi dostupné a práave na PANTA RHEI ich nájdete stovky.

Aké sú ďaľšie výhody audio kníh? Môžete ich počúvať aj pri iných činnostiach. Pomáhajú pri učení sa cudzích jazykov. navodzujú atmosféru pomocou hlasu herca, čím môžete z knihy získať celkom nový zážitok. Počúvanie audio kníh podporuje čítanie a návrat ku klasickému čítaniu.

Darčeky do domácnosti - maličkosti - sviečky, svietniky, teplé deky alebo vázy... toto sú skvelé darčeky pre ľudí, ktorí majú všetko, ale aj tak im chcete podarovať aspoň maličkosť. Inšpirujte sa na stránkach 4home doplnky do domácnosti. Alebo si tam nájdite niečo pre seba. Nájdete tu aj SPOLOČENSKÉ HRY PRE DETIHRAČKY, či doplnky do DETSKEJ IZBY

Možno sa zhodneme, možno nie, pre mňa je vždy najťažšie vymyslieť darček pre mužov, či už ide o otca, brata alebo kamaráta... Pánske darčeky a inšpirácie nájdete napríklad TU. Ale nezabudnite, že DOBRÁ KNIHA je základ.

Zdravé darčeky - niekomu sa možno viac, ako obyčajné darčeky, hodia zdravé BiO darčeky pre podporu imunity či zdravie kĺbov, kvalitné čaje, doplnky výživy, ovocné šťavy a mnohé ďalšie nájdete na TEJTO STRÁNKE. Babičkina záhrada je nadupaná vitamínmi.

Spodné prádlo - nie len na cvičenie, ale aj... kvalitné a pohodlné, sexy ATTRACTIV.

Fit v každom veku - cvičebné prgramy online, zdravé kuchárske knihy, oblečneie a doplnky na cvičenie nájdete na SUPERSHAPE!!! Pri týchto darčekoch by som bola obvzlášť opatrná, aby sa niekoho nedotkli, preto ich voľte len ak viete, že daná osoba má o cvičenie, chudnutie a zdravý životný štýl záujem... Podarovať tento darček len preto, že si myslíte, že by mohol pomôcť, može byť veľmi veľmi veľmi nebezpečné. Podobne ako nevyžiadané rady matkám. Tak bacha na to.

Jedlo - exkluzívne (alebo aj úplne obyčajné) jedlo môže byť dobrým darčekom pre deda, ktorý žije na lazoch kde fakt nepotrebuje žiadne vymoženosti, pyžamko má teplé z minulého roka, papučky tiež a veľmi rád si pochutí na klobáske či suchej saláme, zapije to dobrým vínom a možno si občas ľúbi zamaškrtiť aj niečo sladké. Inšpirujte sa tu.

Zážitkové darčeky - množstvo darčekov nápadov a inšpirácie nájdete aj na stránkach ZĽAVA DŇA. Prosím pri týchto darčekoch si dávajte obzvlášť pozor na podmienky kupónov ako je napríklad termín, do kedy musíte zážitok absolvovať ale aj možnosti vákend/pracovný týždeň, aby sa nestalo, že váš darček vyjde nazmar.

Fotoknihy - EMPIKFOTO - obľúbené darčeky v rodinách s deťmi, pre starých rodičov alebo na pamiatku pre nás. Navyše na tomto linku nájdete 40% zľavy a to sa oplatí.

Kozmetika - krásne darčeky nájdete na NOTINO,  a ak ste fanúšikom BiO produktov, pozrite sa, čo ponúka COUNTRYLIFE.






Stránka plná hier a hračiek AGATINSVET ponúka množstvo hračiek a hier, ktoré podporujú vývin, jemnú aj hrubú motoriku detí a hlavne rozžiaria očká vašim drobčekom.

Umelecké potreby - niekomu môže urobiť radosť aj sada na tvorenie či umelecké potreby :) na ARTMIE nájdete širokú ponuku.


Tak čo, vybrali ste si niečo, alebo ste sa inšpirovali mojimi tipmi na darčeky?

Comments

Popular posts from this blog

How to crochet - Cord holder headphones organizer - háčkovanie

Easy way to organize your headphones or charger - cord holder - DIY project. What we need: - soft yarn - a hook - a pair of scissors - blutn sewing needle - big button

How to crochet - Pojmy a skratky - háčkovanie

Milovníci a milovníčky háčkovania, vitajte :) väčšinou robím návody v angličtine s anglickými skratkami a textami, pre skúsenejšieho "háčkera" to nie je žiadna tragédia, ale začiatočníci, ktorí ešte háčkovaciu terminológiu nemajú v krvi, môžu mať s anglickým návodom trošku problém. Preto vám prinášam pojmy a skratky, ktoré bežne používam vo svojich návodoch a k nim krátke vysvetlivky. Verím, že tento článok bude pre vás osožný, pokojne ho zdieľajte a majte krásny deň. yw

How to crochet - Patience dolls clothes - háčkovanie

Tonner dolls - Wilde imagination - Ptience dolls   - this is my new obbsesion. I found this doll in Facebook group about crochet and fell in love with her at first sight. Patience doll Dotty from Wilde Imagination. Perfect. But, all of them were SOLD OUT.