Skip to main content

Darčeky pre deti do jedného roka

Knihy, hračky a hry sú dôležité pre správny vývoj dieťaťa. Počas roka je úplne v poriadku, keď sa dieťa hrá s listami, šiškami, kamienkami, paličkami či hlinou, napodobňuje mamu s vareškou a sitkom na cestoviny, alebo zatĺka klince tatovym kladivom... ale pod stromček či na narodeniny mu asi do balíčka gaštany nezabalíme.

Nižšie nájdete inšpirácie na darčeky pre deti do jedného roka. Toto rozhranie je dôležité brať troška s rezervovu a uvedomiť si jedinečnosť každého dieťaťa i jeho záujmy. 

Nebudem hračky rozdeľovať podľa dievčenských či chlapčenských. u nás sa to neosvedčilo, a to najmä v nižšom veku, kedy Miško mal rád kocky, autíčka aj bábiky.

- v tomto veku je dôležitá bezpečnosť a tvrdšie hračky by malo dieťa používať iba pod dozorom, aby si s nimi neublížilo. Pri mäkkých hračkách a prípadne plyšových či textilných preferujem také, ktoré sa dajú umyť alebo oprať.

Plyšové kocky sa dajú prať na 30°C a obsahujú zvukové prvky. Pre malé deti sú vhodné okrem farebnosti aj pre tréning jemnej a hrubej motoriky a ich senzorické vlastnosti (tvar, farba, zvuk). Nájdete ich na kidmania.sk

Obrázková knižka do vody (do vane), môže spríjemniť čas vo vani aj kedykoľvek inokedy, je ľahko udržiavateľná v čistote a deti milujú čítanie. Knižka je dostupná napríklad TU.

Ak preferujete textilné knižky, môže sa vám páčiť tematika zvieratiek z džungle či ovocný sad, ktorý nájdete TU.






Bábiky od Little Dutch potešia deti v tomto veku a sú bezpečnou voľbou pre najmenších, ale obľubujú ich aj staršie detičky. Bábika Evi je na Kidmania.sk v zľave vrámci BLACK FRIDAY







Pre detičky okolo roka sú už vhodné papierové kocky. Môžu si stavať veže, pozorovať pády a užijú si s nimi veľa zábavy pri objavovaní sveta tvarov, zákonov fyziky či trénovaní koordinácie. Papierové kocky nájdete TU








Ak chcete pekné a kvalitné hračky a zároveň chcete ušetriť, odporúčam nahliadnuť na produkty, ktoré sú vrámci BLACK FRIDAY v zľave. Nájdete ich TU.

No a ak vám môj výber nestačí, môžete sa inšpirovať priamo na stránkach KIDMANIA.SK, kde si ponuku viete pekne vytriediť podľa veku dieťaťa. 

Comments

Popular posts from this blog

How to crochet - Cord holder headphones organizer - háčkovanie

Easy way to organize your headphones or charger - cord holder - DIY project. What we need: - soft yarn - a hook - a pair of scissors - blutn sewing needle - big button

How to crochet - Pojmy a skratky - háčkovanie

Milovníci a milovníčky háčkovania, vitajte :) väčšinou robím návody v angličtine s anglickými skratkami a textami, pre skúsenejšieho "háčkera" to nie je žiadna tragédia, ale začiatočníci, ktorí ešte háčkovaciu terminológiu nemajú v krvi, môžu mať s anglickým návodom trošku problém. Preto vám prinášam pojmy a skratky, ktoré bežne používam vo svojich návodoch a k nim krátke vysvetlivky. Verím, že tento článok bude pre vás osožný, pokojne ho zdieľajte a majte krásny deň. yw

How to crochet - Patience dolls clothes - háčkovanie

Tonner dolls - Wilde imagination - Ptience dolls   - this is my new obbsesion. I found this doll in Facebook group about crochet and fell in love with her at first sight. Patience doll Dotty from Wilde Imagination. Perfect. But, all of them were SOLD OUT.