Skip to main content

How to crochet - Single crochet stitch - háčkovanie


One more stitch today :).

Single crochet stitch video tutorial for you all FREE :). Great stitch for smaller projects or projects with small spaces between each loop. One of the basics stitches.
This SC- single crochet stitch needs one extra chain at the end of each row. Try this pattern again and again... :) And that's it for today. Have a nice day.

If you like our videos and tutorials, 
please SUBSCRIBE our YouTube channel and share, 
or subsrcibe like and share this blog - you can use 
Bloglovin in leftside bar. 



SK version
Krátky stĺpik KS alebo SC single crochet stitch
Používa sa ako základný háčkovací steh, predchádza mu vždy jedno retiazkové oko na konci predchádzajúceho riadku. Výnimkou je háčkovanie hračiek - Amigurumi - vtedy sa RO nepoužíva a háčkuje sa do špirály. KS ponúka malé medzery medzi stehmi, je vhodný na teplú čiapku z tenšej vlny, na spomínané hraačky - aby z nich netrčala výplň, a dá sa kombinovať s inými stehmi pre vytvorenie pekného vzoru. Pri háčkované KS sa spotrebuje väčšie množstvo vlny. Uvádza sa dokonca až o 1/3 viac ako pri štrikovaní. Na dnes je to všetko, počkajte na ďalšie videá a návody, sledujte nás na YouTube aj na našom blogu pomocou Bloglovin :)

Skúšajte krátky stĺpik znova a znova, retiazka z 10 očiek, jedno očko navyše - 10 krátkych stĺpikov - retiazkove očko - prácu si otočíme - 10 krátkych stĺpikov... naučte sa držať háčik pohodlne, mať napnutú vlnu "tak akurát", aby sa vám ľahko pracovalo, keď uťahujete málo alebo príliš, budete to cítiť - bude sa vám ťažko prechádzať očkami, alebo bude vlna príliš uvoľnená a tiež sa vám bude horšie pracovať. 

Majte krásny deň.

Comments

Popular posts from this blog

How to crochet - Cord holder headphones organizer - háčkovanie

Easy way to organize your headphones or charger - cord holder - DIY project. What we need: - soft yarn - a hook - a pair of scissors - blutn sewing needle - big button

How to crochet - Pojmy a skratky - háčkovanie

Milovníci a milovníčky háčkovania, vitajte :) väčšinou robím návody v angličtine s anglickými skratkami a textami, pre skúsenejšieho "háčkera" to nie je žiadna tragédia, ale začiatočníci, ktorí ešte háčkovaciu terminológiu nemajú v krvi, môžu mať s anglickým návodom trošku problém. Preto vám prinášam pojmy a skratky, ktoré bežne používam vo svojich návodoch a k nim krátke vysvetlivky. Verím, že tento článok bude pre vás osožný, pokojne ho zdieľajte a majte krásny deň. yw

How to crochet - Patience dolls clothes - háčkovanie

Tonner dolls - Wilde imagination - Ptience dolls   - this is my new obbsesion. I found this doll in Facebook group about crochet and fell in love with her at first sight. Patience doll Dotty from Wilde Imagination. Perfect. But, all of them were SOLD OUT.